Jeugdhulp

Om goede jeugdhulp te kunnen bieden, is het belangrijk dat u als ouder of verzorger samen met uw kinderen centraal staat in het beleid en de te verlenen ondersteuning. Dat u daarin een stem hebt, wordt betrokken bij het ondersteuningsproces en dat u de regie kunt (blijven) voeren over uw leven, samen met uw familie, vrienden en kennissen, buren en eventueel betrokken professionele hulpverleners.

De gemeente Montfoort heeft de uitvoering van jeugdhulp uitbesteed aan het Jeugdteam Montfoort. Iedereen die vragen of zorgen heeft over kinderen en gezinnen kan contact opnemen met het Jeugdteam.

Het Jeugdteam gaat samen met u aan de slag. Dat betekent vooral dat er met u en uw kinderen gesproken moet worden, niet over u. Dat u de mogelijkheid krijgt om samen met uw netwerk een familiegroepsplan op te stellen en dat u kunt kiezen uit het aanbod van Jeugdhulp. Hierbij staat de kwaliteit van de zorg voorop en niet de financiën.

Wanneer u vragen heeft over het regelen van ondersteuning en voor bemiddeling, kunt u voor cliëntondersteuning contact opnemen met MEE (in Utrecht)